Stalkers


Yang kesah

21.10.11

Tiga Kata vs Twilight

Tercari cari aku siapa yang nyanyikan lagu melayu ala ala K-pop. Bait bait lirik yang aku ingat..wo ai ni, i love u. Yang heran tu, asal aku on the way nak pergi kerja, mesti dj bukak lagu ni.

Kejap kejap rasa ada suara Adam AF2 ..macam suara Yusry, duda terhangat pun ada. Tapi macam group pun ada. Ingat jugak maybe Max 247 yang perasan K-Pop ever kat Malaysia punya lagu kot. Mana tau dah upgrade ke lepas kutukan kaw kaw oleh kebanyakan peminat muzik tanah air.

Akhirnya, berjaya search lagu siapa. Rupanya lagu KRU..tajuk diberi Tiga Kata..Betul la tu..wo ai ni, i love you. Terjah kat you tube .. ni tengok kat sini. Kreatif tol MrDeeaz2, lagu KRU feat twilight movie. Yes..i like..team edward ok. go go twilight. Aku suka lagu baru KRU ni, walau dah berusia mereka itu, masih magis lagu dan nyanyian mereka. Salah satu lagi mereka yang aku paling suka zaman muda mudi awal y2k adalah SAYANG dan APA SAJA.

Lirik lagu Tiga Kata :-


Wo ai ni
I love you
Aku cinta padamu
Tiga kata paling bermakna
Tapi jarangnya didengar
Naan unnai kathalikaraen
Saranghaeyo
Aishiteru
Tiga kata paling menyentuh
Tapi jarangnya disebut

Mungkinkah kerna kita dah terlalu selesa
Keintiman seolah semakin hambar
Dari gerak gaya
Hingga ke tutur kata
Tak menggambarkan cinta
Chorus
Wo ai ni
I love you
Aku cinta padamu
Tiga kata paling bermakna
Tapi jarangnya didengar
Naan unnai kathalikaraen
Saranghaeyo
Aishiteru
Tiga kata paling menyentuh
Tapi jarangnya disebut
Katakan ci ci cinta
Ci ci cinta kamu
Katakan ci ci cinta
Ci ci cinta
Walaupun kita saling
Sayang satu sama lain
Tapi kenapa sukar meluahkan rasa
Berikan mereka tahu
Andainya hari esok
Ditakdirkan berpisah
Ulang Chorus
(Rap)
Dalam kesibukan
Kita seringkali mula hilang kemesraaan dengan mereka di sisi
Tak rasa bersyukur
Tak rasa berbangga mempunyai bahu sedia untuk kita bersandar
Pejamkan matamu
Lihatlah di hatimu semua kasih terhimpun dibiarkan terkurung
Jadi luahkan sekarang luahkan
Ulang Chorus
Katakan ci ci cinta
Ci ci cinta kamu
Katakan ci ci cinta
Ci ci cinta (Aku cinta padamu)
Wo ai ni
I love you

1 ulasan:

sop berkata...

belom pernah dgr lagi. huhuhihu