Stalkers


Yang kesah

28.2.11

walimatul urus @ segamat

Terima jemputan walimatul urus dari sepupu perempuan a.k.a anak sedara emak aku pada 27 Feb, Ahad.masa zaman kecil kecil cili padi pernah datang sini. time tu pun, masih belum sekolah lagi. Dah ingat ingat lupa. Yang paling aku ingat, aku asyik muntah muntah dek mabuk naik van. Bersempit sempit.
Majlis di adakan di Felda Selancar 3, Muadzam Shah. Dilah ni anak ke 3 dari 7 beradik. Pengantin lelaki pulak berasal dari Segamat, tapi sekarang bekerja dengan Syabas kat Seri Kembangan.



Actually, planning nak gi sana pagi ahad, pergi hari..tapi sebab ramai sedara mara dah gerak gerak khas pagi sabtu tu, so kitorang geng bas sekolah(en hubby,aku, mak,amin,sopie & sarah) pun bertolak ke sana lepas zohor ,lepas selesai urusan jual beli 'lips' si gino. Rushing sangat, sampai tertinggal camera & adik aku tertinggal beg pakaian. Natijahnyer, terpakse destinasi bajet amik gambar pakai hp. Gambo pengantin pun x sempat snap. Lastly, sampai sana dekat maghrib jugak lah. Puteri puteri pun dah lembik lemau sebab mabuk. Lebih kurang 4 jam jugak lah perjalanan nyer ikut Segamat, Johor.


Majlis diadakan secara gotong royong oleh penduduk setempat. So, kami yang datang ni x de lah nolong banyak. Nolong makan der lah..Memang meriah, malam ahad tu ada plak segmen "suka suka karaoke" aka SSK ala ala bachelor party untuk si pengantin. Si pengantin & adik adik bersakan lah berkaraoke hingga jam 12.30 pagi..sib baik suara sedap. Aku rasa kalah lah sore bebudak opis aku huhuhu. Sedap sedap suara pun, capang gak lah telinga tahap ceplos sebab ganggu kitorang tido. Dah la letih dalam perjalanan, nak lelap mata pun susah. Budak budak ni pun dekat jam 11 malam baru nak tidur. Tu pun setelah aku bertukar jadi makhluk hijau si Hulk Hogan. Rumah ni atas bukit, so waktu subuh memang sejuk giler lah speselly tapak kaki aku.Panas susah nak tido, sejuk pun susah nak tido. Nyamuk nyamuk pun best tahap dracula twilight..dapat hirup darah orang bandar.


Majlis nikah diadakan pada sebelah pagi ahad tu kat masjid berhampiran. Sebelah tengah hari pula majlis sanding dengan tema biru turqoise. Kitorang pun gerak balik ke SA lepas pengantin dah bersanding,lebih kurang jam 2.00 ptg. OTB, singgah jap kat Jelai, ziarah kakak ipar.  Rehat dlm sejam, baru continue perjalanan. Jam 6 lebih baru selamat tiba ke SA. Nak singgah Nilai 3 pun x de mood, sebab si puteri puteri mabuk & muntah lagi..Nanti bulan 7 lah singgah Nilai pulak sebab abang si Dilah ni plak nak nikah. Kena simpan duit sebab nak bercuti cuti malaysia plak weekend ni.
pelamin biru


pengantin nyer x de

2 ulasan:

Nor berkata...

wah..wah..x sabar2 2 puteri tu nak duk pelamin..mase ni pengantinnye dah rasmi belum?huhuhu

ct wawa berkata...

pengantin tengah nikah kat masjid time ni..flower gulrs(kunun) resmikan dulu