Happy diwali. Menu lunch kami tadi adalah sambal ikan tongkol dan tempoyak udang. Memandangkan tempoyak yang antik dalam fridge, tu yang teringin nak masak bersama udang.
Pergh, best makan dengan nasi putih panas-panas. Terlupa akan majlis birthday yang nak attend petang karang.
Family aku jarang masak tempoyak ni walau kami dari Perak, tapi Perak pun sebenarnya dah ke utara. Sempadan dah dengan Kedah dan Penang.
Lepas makan masa pot luck minggu lepas, terus rasa syok makan tempoyak. Selalu aku letak pure tempoyak makan dengan sambal belacan jer. Dimasak dengan udang lagi best rasanyer.
- Posted using my iPhone -
Pergh, best makan dengan nasi putih panas-panas. Terlupa akan majlis birthday yang nak attend petang karang.
Family aku jarang masak tempoyak ni walau kami dari Perak, tapi Perak pun sebenarnya dah ke utara. Sempadan dah dengan Kedah dan Penang.
Lepas makan masa pot luck minggu lepas, terus rasa syok makan tempoyak. Selalu aku letak pure tempoyak makan dengan sambal belacan jer. Dimasak dengan udang lagi best rasanyer.
- Posted using my iPhone -
Tiada ulasan:
Catat Ulasan