Stalkers


Yang kesah

20.5.17

Bengang ke bangang?

Atas sebab sebab yang tak dijangka, kerja pindah memindah office terdelay.

Aku rasa bengang jugak. Sebab dah gigih dah aku berkemas kemas bagai. Tapi manjang duk pospon. Yang terlatest nih, adoii hazab betul sebab musabab nye dipospon.

Tapi, berasa terbakor lagi rentung bile site visit ke lain tempat, pindah plak katanya ke lain tempat.

Tak tau la jodoh panjang idok dengan company pak tiri nih. Gaya gaya macam nak mintak pisah lah. Hahaha. Bangang pulak bunyi nye.

Dah angin angin bengang nih, mula lah kan nak cari pasal. Huk huk huk.

Aku rasa ...soon, keadaan will be back as normal.

Apa pon, Mei and Jun, please be nice to me.

Nah sebesen pisang saukan dari event buat normalkan mood tuh. Event ape tah laki aku join subuh tadi, tapi ni lah hasil tapau nye.

14.5.17

Tukor Langsir Baru

Setelah 6 tahun berlangsir belang, tahun ni aku rasa kena tukor yang baru dah. Kat ring nye dah ade yg koyak koyak.

Sebab tailor harga patut tu cuti, aku beli yang ready made jer lah. Laki aku pon tak yah susah susah bawak gi tengok kain. 

Beli dari Lazada jer. Aku cari lah yang hagak hagak padan dengan sliding door nih. Tapi kene beli 2 keping lah.

Jenuh weh teropong langsir kat lazada tu. Cantik cantik. Tapi nak cari yang memenuhi kehendak tu lah kene berkorban masa dan data nak nengok.

Yang bagus nye tak pasal pasal amik tau pasal ukuran tinggi lebar bagai.

Kakakaka.

Ni lah pilihan hati aku. Pilihan lepas teropong rega dan luas nye lah kan. Essina 2 layer ape tah namanya, colour coffee. Sekeping RM69. Cuma kain nye labuh menutup aurat, nak kena potong pulak bagi pendek. 

Dah langsir kaler ini, dah sibuk lak nak tukor table cloth. Nak matching matching gitu. Hahaha betul lah jadi penyakit jangkit bila surf web lazada ni.

Nah, sebagai kata kata semangat untuk semua menjelang nye nak puasa dan raya nih. 

6.5.17

Terjebak Face App

Kikiki terjebak lak dengan fenomena masa kini.

Yang ropa tua tu kemahin betul. Kena tunggu tua nak sahihkan. Kemahin satu wajah kedut serupa 3d wallpaper lak kedut nye itu. Hihi tinggi imaginasi, survey wallpaper nye pasai la ni.

Ritu  tengok csi ke hawaii five o tuh, pun gune teknik edit edit wajah jadi tua , wajah tu serupa cam dalam system depa, macam rasa kene mohong pun ade. Besa la cite omputih.