Stalkers


Yang kesah

23.8.11

Sudut Mata : Lafazkan Kalimah CintamuBila baca novel LKC nie terbayang bayang muka si Sharifah Amani, pelakon terkenal tu sesuai dengan karektor Tengku Aqillah..yang kelakar gila gila dan putih dan mix melayu dan jepun. Watak Tengku Ryan pulak adalah pelakon Smallville Tom Welling tue.Yang nie memang dah digambarkan dalam novel oleh penulis.
Tebal gila novel nie..1000 lebih. Aku beli masa 1st week sabtu bulan Ramadhan yang lalu masa pegi JJ Bukit Tinggi. Memang sedih beb baca novel nie..Tapi aku dah start keletihan sebenarnya. Asik hero heroin saling merajuk. Boleh kata, semua novel dia yang pernah aku baca seperti Cinta Kau dan Aku dan 7 Hari Mencintaiku mempunyai rencah utama yang sama iaitu kasih sayang kekeluargaan. So far, memang 7 Hari Mencintaiku terbaik di hatiku.
Sinopsis Lafazkan Kalimah Cintamu:
Tengku Aqilah, seorang anak yang di sisih oleh bapa kandungnya sendiri. Kecetekan iman Tengku Hisham menyebabkan beliau menyalahkan anak bongsunya sebagai punca kematiaan isterinya. Selama 13 tahun Tengku Aqilah hidup di perantauan membina kehidupannya sendiri. Selepas tamat belajar Tengku Aqilah berhajat untuk kembali semula ke pangkuan keluarganya namun kepulangannya itu telah membuka tirai luka dalam hidupnya.
Tengku Natasha yang tidak pernah padam api dendam terhadap adiknya, telah menggunakan tiket sebagai anak kesayangan Tengku Hisham, memperlekehkan Tengku Aqilah dengan memberikan Tengku Aqilah jawatan sebagai seorang penyambut tetamu merangkap tea lady di Syarikat milik keluarga mereka. Demi untuk menagih kasih seorang bapa Tengku Aqilah akur jua.

Tengku Ryan Ameer, jejaka tampan kacukan Inggeris melayu itu begitu angkuh dan sombong, di tambah pula dengan kedudukan bapanya, Tengku Hashim sebagai pemegang syer terbesar diSyarikat Megah Holdings. Kehadiran Tengku Aqilah di Syarikat itu begitu menjengkelkannya, sehinggakan mereka tidak boleh langsung bertembung muka pasti perang mulut akan meletus. Tengku Aqilah sedar di mata Tengku Ryan Ameer begitu membara api kebenciaan terhadap dirinya.

Tengku Hashim, bapa saudara Tengku Aqilah amat menyanyangi gadis malang ini. Manusia hanya mampu merancang namun perancangan Yang Maha Esa lebih hebat dari segalanya. Sebelum menghembuskan nafas yang terakhir Tengku Hashim telah membuat satu wasiat yang telah mengubah segala-galanya. Apakah wasiat beliau itu? Mampukah Tengku Aqilah mengapai kebahagiaan dalam hidupnya? Mampukah Tengku Aqilah terus menagih kasih dari bapanya? Begitu utuhkah api kebenciaan Tengku Ryan Ameer pada Tengku Aqilah?


Tiada ulasan: