Stalkers


Yang kesah

16.11.13

Campak Campak

Patut lah anak aku tergaru garu..ate badan nya dah naik ruam ruam merah. Macam Campak!
Ruam merah yang kecik2 tu naik ka perot, dada dan kaki. Patut kawan duk nak berdukung aje, sendi sendi tu lemah kot. Lepas 2 hari bagi ubat demam, dah tak de demam panas.

Mak aku kata, kila pairy cucu opah tu baru je last week kene campak. Berjangkit ke?




Start demam malam Selasa tu. Masa tu kat kampung. Bila panas je badan, kawan meragam lah, lembik..Bila sejuk badan,
baru lah boleh main dengan kakak.

Tu dah start bagi minum sikit, dan mandikan dengan air kelapa. Petang kang dah reda hujan baru mau ke klinik.

- Posted using my iPhone

1 ulasan:

illiani (Kedai VantageCorelle ) berkata...

salam, jemput singgah blog yani
http://setpingganmangkuk.blogspot.com dan follow back ye..

sekarang musim demam, demam denggi, lagi2 dengan cuaca tak mnentu kan..